Contact

ABOUT ATMOSSFAIR

 

AtmossfAIR is een partnership tussen het Antwerpse NADA (Mosmuur) en het Finse bedrijf Genano.

 

NADA en Genano werken als projectpartners samen in de overtuiging dat luchtzuivering en vergroening van openbare ruimten, scholen en kantoren een wederzijds versterkend effect kunnen opleveren, met een gezonde en comfortabele leef- en werkomgeving als resultaat.

CONTACT


 

 

 

Atmossfair Offices & Sales Department

   Suikerrui 7 - 2000 Antwerpen

   Lange Koepoortstraat 12 - 2000 Antwerpen

   Showroom Atmossfair - The Beacon 

   Sint-Pietersvliet 7 - 2000 Antwerpen

 

NADA staat voor Nature & Aquatic Design Antwerp. Mosmuur is een dochterberijf van NADA.

 

NADA is ontstaan vanuit een groeiende behoefte aan meer groen in een fel verstedelijkte omgeving en de toenemende nood aan eco-innovatie en indoor nature. Zaakvoerders Jan en Marieke Vos combineerden hun kennis en ervaring rond natuur, ecologie, botanica, stedenbouw, tuinieren, stadsontharding, aquariumdesign en vijverecologie met een passie voor (kamer)planten en interieurvormge- ving. Het resultaat is een prachtige en inspirerende onderneming geworden die innovatieve producten en projecten levert ter verbete- ring van de relatie tussen natuur en mens in de stad.

 

NADA is daarnaast ook een plek in deze stad waar mensen zich net zo thuis kunnen voelen als in de natuur zelf. NADA is, behalve een groeninfopunt, toonzaal en speciaalzaak vooral een plek waar mensen opnieuw verbaasd leren zijn over de eenvoud en de schoonheid van de natuur. De slagzin “every room should be a living room” vertaalt zich letterlijk in een veelzijdig assortiment met voor elk wat wils – van aquaria tot home made bloempotten, onderhoudsloze mosmuren, designobjecten en originele of moderne plantsystemen – er is een ruime keuze voor elke situatie. Daarnaast specialiseert NADA zich in projecten op maat: kantoorinrichting, beplanting, verticale tuinen, luchtzuiverende planten, groene muren en uiteraard de moswanden via dochteronderneming Mosmuur en het Plant-B team. Klanten en partners zijn onder meer UA/Imec, District Antwerpen, het Ecohuis, Volvo, Duvel, Fidea, Ikea, AG Vespa, Vanheede, Muhka, Swatch-Rado, Lidl, US Embassy, Philip Morris en vele andere.

 

Luchtzuivering staat hoog op de agenda bij NADA en klanten, vandaar de uitgebreide collectie met Breathing Walls en luchtzuiverende planten. Voor UA/Imec en AG Vespa werd recent een 50m lange zuiverende pottentuin geinstalleerd die een aula / refter van 980 m3 van een groen werkkader en zuurstof voorziet. Bij IKEA, waar men kampt met een heel hoog percentage aan VOC’s in de werkruimte, zijn verticale tuinen geinstalleerd met planten die een zeer hoge lterende werking hebben op dit gebied. Een zelfde techniek met biologische ltering kan worden toegepast in klaslokalen en de klassieke werk- of schoolomgeving.

 

 

www.nada.be - www.mosmuur.be

Genano is opgericht in 1999 om een nieuwe, gepatenteerde luchtzuiveringsmethode in de markt te zetten.

 

Deze Finse innovatie was begonnen in nauwe samenwerking met de universiteit en de nauwe samenwerking met onderzoekscentra.

 

Genano is marktleider in Finland en de Nordics op gebied van luchtreiniging in scholen en openbare gebouwen.

Méér dan 3.000 instal-laties zijn op dit moment actief.

Het Belgische liaal – Genano Benelux NV – richtte zich tot nu toe vooral op medische en laboratorium omgevingen: hier zijn ongeveer 250 toestellen geleverd sinds 2006.

 

De problematiek in de Antwerpse scholen is enigszins anders dan deze in Finland. Daar heeft men door het zeer passief construeren van

de gebouwen, problemen met de binnenlucht (schimmels, bacteriën, vezels en VOC van bouwmaterialen, ..) maar is de buitenlucht zeer zuiver en kan men indien nodig frisse lucht binnenlaten.

 

Door de lucht vervuiling is oa. in Antwerpen de buitenlucht ook zwaar vervuild door PM en NOx; deze vervuiling komt en komt via het

ventileren in lokalen binnen.

 

Ventileren van de binnenlucht zonder zuivering is dus geen optie.

 

 

www.genano.com

 

Get in touch with AtmossfAIR

 
 
 

ATMOSSFAIR


 

Een partnership tussen NADA -Mosmuur en Genano met als doel het groen comfortgevoel te vergroten en het binnenklimaat te zuiveren door een perfecte combinatie tussen natuur

en technologische high-end luchtzuiveraars. 

CONTACT US


Shop NADA - Mosmuur

Lange Koepoortstraat 12

2000 Antwerpen

Showroom - The Beacon

Sint-Pietersvliet 7

2000 Antwerpen

+32(0)3 501.51.15

OPENING HOURS


 

Bezoek aan onze showroom enkel mogelijk op afspraak.

Vraag een bezoek ter plaatse aan door een van onze vertegenwoordigers.

Dinsdag - Vrijdag: 11:00 to 18:00

Zaterdag: 10:30 to 18:30

Sunday: enkel op afspraak

Maandag: enkel op afspraak

© Copyright Atmossfair 2018 - Genano / Mosmuur. All Rights Reserved.